’t Kemke en de Lourdeskerk

Via onderstaande link kan het laatste nieuws m.b.t. de verbouwing van de Lourdeskerk worden gelezen:

Verbouwing Lourdeskerk Haaksbergen kan bijna beginnen: huurders melden zich nu al, maar moeten nog even geduld hebben | Haaksbergen | tubantia.nl

 

In het tweede kwartaal van 2021 start Domijn met de sloop van 96 beneden- en bovenwoningen aan ’t Kempke in Haaksbergen. Deze woningen worden vervangen door nieuwbouw woningen. Na de sloop van de bestaande woningen worden ongeveer 40 nieuwe woningen bestemd voor de sociale verhuur teruggebouwd.

De sloop van de huidige 96 woningen gebeurt niet in één keer. Domijn pakt dit in drie fases aan, waarvan het eerste deel in het tweede kwartaal van 2021 wordt gesloopt. Er komen 20 appartementen in fase 1 in 2 aparte gebouwen. En er komen 20 beneden- en bovenwoningen in fase 2 in 2 aparte blokken. Deze 40 nieuwe woningen zijn bestemd voor de sociale verhuur De nog wonende bewoners hebben voorrang bij de toewijzing van deze woningen. De woningen die overblijven worden te zijner tijd verhuurd via de Domijnsleutel. De overige grond wordt verkocht voor het realiseren van een aantal koopwoningen. Wie deze partij wordt, is nog niet bekend.

Wonen in en om de Lourdeskerk wordt als het aan het college van B&W ligt mogelijk. Bouwbedrijf Wijlens heeft het plan opgevat om vijftien appartementen in de kerk te vestigen en daarnaast zeven levensloopbestendige woningen te bouwen. De Onze-Lieve-Vrouwe-van-Lourdeskerk is al jaren aan de eredienst onttrokken en dus niet meer als kerkgebouw in gebruik. Vertegenwoordigers van het parochiebestuur zijn op zoek gegaan naar een passende nieuwe bestemming van de kerk. Én hebben die gevonden in het plan van Wijlens voor seniorenwoningen.